Glas och porslinsmålning

Klicka på bilderna om du vill se dem större.

glas.jpg Glas jag målat och bränt i vanlig hushållsugn. Syrran gillade vindruvorna såpass att hon "beställde" vinglas med det mönstret. Målade förre 2000.
glogg.jpg Jag och Jenny målade glöggmuggar tillsammans. Vi hade båda en uppsättning glöggmuggar i glas och målade varje figur på en mugg till oss var. På den stora bilden har jag målat de i främre raden och Jenny dem i bakre raden. (1997)
muggar.jpg Några muggar jag målat. Det svarta är gjord med relieffärg på tub.
tacoskal.jpg Gjorde några tacoskålar. Övade på chilifrukterna med vattenfärger på papper.
tacoskal2.jpg Denna skålen fick Niklas. Han gillade det tacoporslin som fanns i affärerna, så fick jag idén att måla eget tacoporslin.
1997-mugg.jpg Denna muggen målade jag 1997, så porslinsmålning är nog det pysslet jag hållit på med längst. En kompis fick den, hon har den som pennställ. Det är "tummen" jag målat.
vinglas.jpg Min syster "beställde" dessa vinglas. Ett dussin målade jag till henne.


Mycket nöjd med "fotostudion" jag och
syrran fixade till detta och kortet nedan.
karaff.jpg Ytterligare ett "beställningsjobb" från min syster. Det var också ett gäng glas till karaffen. Det är mönster av frukter i glaset som jag fyllde i med färg.
mugg-j.jpg Denna muggen har min syster fått. På andra sidan står hennes namn. Hon och hennes dåvarande lägenhetskompisar fick varsin mugg med olika blommor och respektive namn som inflyttningspresent (1997)
031223-gloggflaskor.jpg Gjorde egen glögg till julen 2003. Målade glasflaskor att ha glöggen i. De flesta flaskorna gav jag bort i julklapp. Både glöggen och flaskorna uppskattades.
Klicka på bilden så ser du alla flaskorna.
031223-gloggflaskor.jpg Målade två glöggflaskor till. Här fotograferade med glögg i. Fägerna blir annorlunda. De gröna granarna syns knappt.
Klicka på bilden så ser du alla flaskorna. (2004)

Hobbysidan